Låna pengar privat

Låna pengar privat från andra privatpersoner Peer to peer från en av långivarna i listan.

Uppdaterad den 18.03.2024
SE - Zmarta
★★★★★
Lånebelopp 5 000 - 600 000 sek
Löptid 12 - 240 mån.
Åldersgräns 18 år
Effektiv ränta 2,95 - 29,5 %
  • Få låneerbjudanden från flera långivare och banker

  • Sänk din månadskostnad

  • Helt kostnadsfritt

SE - Ferratum
★★★★★
Lånebelopp 1 000 - 50 000 sek
Löptid 3 - 46 mån.
Åldersgräns 21 år
Effektiv ränta 43,5% %
  • Utbetalning på 10 minuter

  • Låna utan UC

  • Accepterar betalningsanmärkning

  • Direktutbetalning kväll & helg

SE - Axo Finans
★★★★★
Lånebelopp 5 000 - 600 000 sek
Löptid 12 - 240 mån.
Åldersgräns 18 år
Effektiv ränta 2.95 - 26.00 %
  • Ansök på 2 minuter

  • Snabbt svar på låneansökan

  • 35 långivare - Endast 1 kreditupplysning

  • Gratis och icke-bindande

SE - Enklare
★★★★
Lånebelopp 5 000 - 600 000 sek
Löptid 12 - 240 mån.
Åldersgräns 20 år
Effektiv ränta 2,95 - 29,5 %
  • Ansök på 1 minut

  • Jämför flera långivare med 1 kreditupplysning

  • Signera med BankID och få lånet utbetalt

Låna pengar av privatpersoner

Låna av privatperson som har pengar över till att investera. Många vill se sitt kapital växa och just nu erbjuder bankerna inte speciellt bra insättningsränta till sparare. Ett vanligt sparkonto ger inte speciellt god avkastning på de insatta pengarna. Då väljer många att prova investera sina pengar i p2p marknaden. Där kan en vanlig privatperson agera som bank och ta del av det bankerna annars gärna behåller. Om du väljer att låna av privatperson så får den andra personen avkastningen för att den lånar ut pengar till dig. Om du är den som valt att investera kan du få din tjänade avkastning månadsvis eller så återinvesterar du vinsten och tjänar ännu mer pengar.

Det här har öppnat upp för en ny typ av sparande, investerande och låntagande. Det är dock inte helt riskfritt att investera i p2p marknaden, det har hänt att pengar försvunnit, folk inte har kunnat betala eller att hela företag gått i konkurs. Men det är klart, inga vinster utan risker. En sak som kan kännas lite mer betryggande kanske är att många bolag är försäkrade och har fonder vid kapitalförluster. Din risk som långivare fördelas upp i så många lån som möjligt för att minska förlu0sten när någon inte betalar. De som har bundit upp sig i ett låneavtal är skyldiga att betala ränta och amortera till de privata långivare som valt att ställa upp med kapitalet.

Låna ut pengar privat

till andra privatpersoner och tjäna pengar varje månad på avkastning. De nya p2p plattformarna erbjuder privatpersoner möjligheten att låna pengar direkt från andra privatpersoner, då betalar man inte för bankernas lokal- och personkostnad. Allt sköts på nätet.

Peer to peer lån är en ny, populär och alternativ lånelösning som frambringar räntor och priser som konkurrerar med bankernas. Om du är intresserad av att investera i p2p eller låna pengar privat från investerarna kan du följa dessa länkar: Peer to peer lån och Investera. Snabbpengar kan hjälpa dig att hitta ett p2p lån med bra villkor och ränta.

Låna pengar privat

Låna pengar av privatpersoner

Att låna pengar mellan personer är peer to peer lån och dessa är mycket vanliga i USA. På senare tid  finns ett ökat intresse i Sverige. Istället för att banken lånar ut pengar till privatpersoner så är det privatpersoner som lånar ut pengar till andra privatpersoner. Man kan låna pengar eller låna ut pengar genom att  investera. Det hela möjliggörs via ett bolag som förmedlar p2p lån och därmed tar en viss betalning för denna tjänst. En fördel för investeraren är att denne får god avkastning på det kapital som lånas ut. Därför blir fler och fler intresserade av att investera pengar i p2p lån. En fördel för dig som vill låna pengar privat, p2p, är att ett brett utbud av p2p lån erbjuds där du i många fall även kan bli erbjuden billigare ränta än hos andra aktörer.

Prova skicka in en ansökan om att låna pengar av privatpersoner redan idag. Vi listar och jämför företag som sysslar med denna typ av låneförmedling. Det är ett ganska snabbt växande koncept i Sverige och du kanske inte hört talas om det än. Snabbpengar kan hjälpa dig att hitta en låneförmedlare av p2p lån på nätet och gör det enkelt för låntagare att hitta ett lån som uppfyller de önskningar de kan tänkas ha. Om du behöver personlig rådgivning är du välkommen att kontakta oss på chatten.

Låna pengar av privat långivare

Nya tider gör att bankerna utmanas av digitala p2p-tjänster. Traditionella banker utmanas av nya digitala låneförmedlingar som för samman personer som vill låna pengar från privatpersoner utav varandra på nätet. Att låna pengar är en växande trend och nu har det tagit fart i Sverige. Fenomenet heter peer to peer lån och är en stor del utav en växande delningsekonomi. Andra exempel på delningsekonomi är andelslägenheter där man delar på semesterboende under olika perioder på året. Åka med i någons bil via Uber, Air-bnb och många andra projekt. Fler och fler blir intresserade av att låna pengar privat i världen. Det finns flera olika p2p långivare. Sparlån och Lendify är två av dessa.

De tider när vi gick till banken för att låna mindre summor pengar är över. Idag görs de flesta mindre lån direkt på nätet. Du kan registrera dig och låna pengar hemifrån din soffa. Du behöver endast en laptop, mobil eller surfplatta, så kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån och få in pengar till ditt bankkonto. Den nya marknaden erbjuder flera nya sätt att låna pengar på. Smslån har fått skarp kritik från medierna men även denna form av belåning har blivit mycket mer skärpt. Fler och fler svenskar lånar pengar och det har infattats regler för att förhindra att personer överbelånas.

Uttrycket P2P kommer från fildelarnas uttryck om att dela information Peer to Peer. Om du vill läsa mer om p2p nätverk och vad det betyder kan göra det på Wikipedia.

Låna av privatpersoner

När du väljer att låna av privatpersoner gör sig fortfarande p2p företaget pengar. Deras affärsidé genererar pengar till företaget. För dig som valt att låna pengar privat märks det inte av så mycket vart du lånar pengarna från.

P2p företaget agerar som mellanhand och det har visat sig vara en bra affärsidé. P2p företaget tjänar därför pengar, men räntan är ändå  konkurrenskraftig jämfört med de kreditgivare som erbjuder snabblån och onlinelån. Det som skiljer är att p2p företaget inte behöver ställa upp  med lånebeloppet. Dessa p2p företag har vanligen samarbetsavtal med inkassoföretag, som driver in obetalda skulder till investerare. På så sätt kan investeraren räkna med att få tillbaka såväl ränta som utlånade pengar. Det kan eventuellt förekomma en viss fördröjning när man får tillbaka sina investerade pengar.

Låna från privatpersoner

Det finns en punkt som tydligt skiljer sig när du vill låna via p2p. Den största skillnaden  med att låna pengar privat från att låna via en vanlig bank är det måste finnas investerare. Hur detta går till skiljer sig lite mellan de olika p2p företagen. I grunden är det inte p2p företagen  som lånar ut pengar. För att någon ska kunna låna till exempel 100.000 kr förutsätter det att det  finns långivare som är villiga att låna ut pengar  till den angivna avkastningen. Här är ett exempel från Lendify. När du skickat in en låneansökan så är det en förfrågan för alla potentiella investerare. Investerarna kan nu välja att låna ut hela summan eller delar av det.

Om inte hela den begärda lånesumman kan täckas upp av investerare som vill agera långivare inom 2 veckor förfaller låneansökan. Ett alternativ är att den dom vill låna pengar privat nöjer sig med att ta ett lån på en lägre summa. Att låna från privatpersoner är ofta förenat med lite högre krav än till exempel ett smslån. De flesta tillåter inte att du har betalningsanmärkning!

Om du har betalningsanmärkningar kan vi på snabbpengar hjälpa dig att hitta ett lån med anmärkning. Vi jämför de flesta typer av lån ute på den svenska marknaden. Du kan låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet från en av de långivare som finns på vår webbplats. Om du behöver hjälp att hitta rätt eller rådgivning kan du kontakta kundtjänst via chatten.

Låna från privatpersoner

Låna av privatperson

Det förekommer 2 olika sätt för ett p2p företag att tjäna pengar på sina tjänster. Ett sätt är att låta investerare låna ut sina pengar helt kostnadsfritt. Då tjänar p2p företaget pengar på  skillnaden på den ränteintäkt som investeraren  får och den ränta som låntagaren betalar. Då blir  det alltså låntagaren som med lite högre ränta betalar avgifterna. Det förekommer också  avgifter som motsvarar en viss procent på det utlånade kapitalet. I det här fallet är det då investeraren som betalar avgifterna. Det andra sättet är att ta ut en viss provision på utlånat kapital. Till exempel kan det vara så att långivaren får betala 2% av summan som lånas ut. På det här sättet fördelas kostnaden mellan de som investerar och den som lånar pengar.

Om du tycker att p2p lån verkar intressanta kan du läsa mer på respektive p2p långivares hemsida. Där finns ytterligare information att hitta om denna typ av lån. Var alltid noga med att undersöka om det tillkommer några avgifter innan du ingår i ett låneavtal. Det gäller att vara grundlig och alltid läsa det finstilta så att du inte får några obekväma överraskningar i efterhand. Det ligger ett ansvar även på dig som vill låna pengar att du är medveten om vad som gäller. Att ingå i ett låneavtal är ett allvarligt beslut.

Jag lånar ut pengar till privatpersoner

Jag lånar ut pengar till privatpersoner ; säger Magnus som har provat att investera hos Lendify. ”Lättanvänd hemsida och bra kundservice. Smidigt med autoinvestering och bra översikt över lånen. Får fortfarande anses finnas en del risk i sparformen men med återbetalningsfonden och samarbetet med Lindorff känns detta som den bästa aktören för Peer to peer lending nu.” lyder ett av omdömena av Lendify. Kunderna verkar vara nöjda på bägge sidor och omdömena är positiva både från låntagare och investerare.

Det finns massor med information att hitta på snabbpengars hemsida om alla typer av lån, du kan läsa mer om alla olika typer av lån på bloggen. Där försöker vi informera så mycket som möjligt om olika typer av lånelösningar som finns att hitta ute på nätet.

Låna ut pengar till privatpersoner

Att låna ut pengar till privatpersoner kan vara en riskfylld process, men också en möjlighet till investering. I dagens globala samhälle finns det situationer där individer vill låna pengar utomlands, antingen för att de reser, bor eller investerar i ett annat land.

När man överväger att låna pengar av en privat långivare, är det viktigt att noga undersöka villkoren och säkerställa att båda parter är skyddade juridiskt. Att låna pengar utomlands privat kan komma med ytterligare utmaningar, som språkbarriärer eller olika rättsliga system.

Vissa individer söker även möjligheten att låna pengar av rika privatpersoner, i hopp om mer fördelaktiga räntor eller villkor. Oavsett situationen, är det avgörande att alltid ha en tydlig och skriftlig överenskommelse för att undvika framtida konflikter.

Låna pengar privat när alla banker säger nej

När alla banker säger nej kan det kännas som en sista utväg att vända sig till privatpersoner för att låna pengar. Många väljer att låna pengar privat i utlandet om de har svårt att få lån i Sverige, men detta kan medföra andra risker och komplikationer. Om man överväger att låna ut pengar privat med ränta är det viktigt att upprätta ett låna pengar privat avtal, så att båda parter är medvetna om villkoren och skyddas juridiskt.

Många undrar om det är tillåtet att låna ut pengar privat, och svaret är ja, men man ska vara medveten om att inkomsten från räntan kan vara skattepliktig. Om man vill låna pengar av en privat långivare eller av en privatperson är det viktigt att vara försiktig och noga undersöka långivarens bakgrund och avsikter. I Sverige finns det flera privata långivare som erbjuder lån till dem som kanske inte kan få ett traditionellt banklån. Om du säger ”jag vill låna pengar” finns det alternativ, men att låna pengar av privatpersoner bör hanteras med försiktighet och genomtänksamhet.

Privata långivare

Privata långivare låter dig låna pengar utan inblandning av storbankerna. Du behöver inte besöka något bankkontor när du väljer att låna pengar från privata långivare. Dessa privata långivare väljer att investera sitt kapital i hopp om god avkastning. Flera av p2p företagen utlovar avkastning på upp till 10% på de investerade pengarna. Det ges även möjlighet att återinvestera räntan som intjänats i nya lån, för att på så sätt få pengarna att växa ännu mer.

Lånemarknaden domineras idag till stor del av stora långivare och främst storbankerna. Storbankerna har på senare tid fått ge vika för nya uppstickare på online. Fram till nyligen även för olika typer av mellanhänder som administrerar lån mellan privatpersoner. Att låna pengar privat är en växande marknad. P2p lån är en ny trend på den svenska lånemarknaden. Denna plattform har däremot funnits länge och är etablerad i USA. Fenomenet kallas peer to peer lån, person till person lån eller people to people lån.

På den svenska marknaden finns några aktörer inom lån mellan privatpersoner. Den som investerar pengar kan få avkastning och tjäna upp till 8 procent på det investerade kapitalet. För de som vill låna pengar privat kan det innebära en genomsnittlig kostnad på 20 procent i månaden. Det kan ge en räntesats på drygt 100 procent omräknat till årlig ränta. Tänk på det innan du lånar pengar oavsett vilken typ av lån du väljer. Det finns dock billigare ränta som mer liknar privatlånens räntor. P2p lån finns ofta både i privatlåns klassen och smslåns klassen.

Peer to peer lån

Att låna pengar privat medför samma skyldigheter som andra penninglån. För dig som är låntagare är det inte någon speciellt stor skillnad mellan att ta ett privatlån via p2p, från att ingå i ett låneavtal hos en kreditgivare. När du ansöker undersöker p2p förmedlaren din totala ekonomi och bedömer och avgör om lånet ska beviljas eller inte. Om du kan låna pengar privat skickas en skuldebrev till ditt hem som signeras och skickas tillbaka per post. Ofta sker detta digitalt med hjälp av ett digitalt BankID. Lånet betalas sedan ut till det konto du valt och ska betalas tillbaka enligt avtalet.

Peer to peer lån är en relativt ny intressant lånelösning som tar mark på den svenska lånemarknaden. Var medveten om att det tar lite längre tid att få pengarna beviljade, sponsrade och utbetalda. Det kan dröja ett tag innan man får tag i personer som vill låna ut pengarna till dig och ibland kanske man inte kan låna riktigt så mycket som man hade hoppas på. Surfa in på en av p2p företagens hemsidor om du vill lära dig mer om peer to peer lån och vilka fördelar/risker det medför.

Om du inte betalar tillbaka pengarna i tid är det p2p förmedlaren som skickar ut en påminnelse eventuellt slutligen skickar ärendet till inkassobolag och i sista hand Kronofogdemyndigheten. Som du ser är det samma regler som gäller som vid alla andra lånelösningar.

Lendify

och Sparlån erbjuder p2p lån och så här gör du om du vill investera: Om du vill låna ut pengar till en annan privatperson börjar du med att skapa ett konto och en login. Registrera dig hos någon av de aktörer som erbjuder förmedling av p2p lån. Dessa två exempel har ett fokus på privatlån utan säkerhet eller blancolån som de också kallas. Som låntagare får man i ett första läge avgöra vilken låneform som pengarna ska användas inom. De finns även aktörer som sysslar med smslån och snabblån p2p.

Lendify är en svensk aktör inom p2p lån med fokus på privatlån. Investerare kan välja mellan en placeringsperiod mellan ett till tio år. Lendify har ganska höga krav på den som vill låna pengar privat med bland annat krav på att betalningsanmärkningar inte får förekomma. Du måste dessutom ha en väldigt hög årsinkomst för att få lån via Lendify.

Sparlån erbjuder också sina kunder privatlån utan säkerhet och man gör det genom att låna pengar privat. Du kan låna upp till 300.000 kr peer to peer. Deras kreditförluster för investerare ligger på ca 1%. Sparlån accepterar inte några betalningsanmärkningar. Undersök dessa två alternativ om du vill låna och se ifall dessa långivare är något för dig.

P2P lån, låna pengar privatperson

Varför behövs det då p2p lån där folk tillåts låna pengar privat pengar av varandra på nätet? Det finns ett ökat behov av konsumtionslån i Sverige och många vill inte gå till banken och redogöra för vad de behöver låna pengarna till. Med en p2p tjänst kan du ansöka om att låna på internet. När man väljer p2p lån väljer man själv sina lånevillkor och har möjlighet att vara anonym.

P2P lån verkar har kommit för att stanna. Denna nya typ av belåning och investering verkar växa i popularitet. Framtiden kommer att utvisa ifall denna typ av belåning kan nå samma framgång som de vanliga låneförmedlarna som gör ofantliga vinster på lånemarknaden just nu. Förhoppningsvis kommer de öka konkurrensen med bankerna ännu mer och på så sätt pressa priser. P2p lån är tänkta att ersätta onödiga kostnader som bankerna ibland kan ha.

För att skydda sina investerares pengar har dessa p2p lån ganska höga krav. Det är nämligen investerarna som tar risken medan p2p plattformen endast förmedlar lånen. Att låna via p2p, är för låntagaren rätt snarlikt som att ta vilket privatlån som helst. Kraven brukar dock vara en aning strängare. Det kostar ingenting att fylla i en låneansökan och det tar bara några få minuter.

Sparlån – Privata långivare i sverige

Sparlån knyter ihop dig med andra människor och låter dig låna pengar privat, p2p. Det är inte svårt. Med ett par snabba klick ansöker du om ett privatlån med fast ränta. Du kan ansöka direkt från din surfplatta telefon eller dator. Du får besked med en gång om blivit beviljat att låna pengar. Sparlån låter dig låna mellan 10.000 kr och 300.000 kr utan säkerhet och du kan välja en löptid från 6 mån till 10 år.

Sparlån har, en rad grundkrav på dig låntagare. Om du vill att din låneansökan ska bli beviljad behöver du genomgå och klara en  kreditbedömning samt uppfylla ett antal kriterier. Du skall vara 20 år gammal vid ansökningstillfället. Du får inte ha betalningsanmärkningar och du behöver vara folkbokförd på en svensk adress sedan minimum  36 månader tillbaka.

Dessa blancolån är avsedda för konsumtion. Ta en skön semester till den franska Rivieran och njut av gott inhemskt vin, sol och bad.

Låna pengar av andra privatpersoner och företag som valt att investera. Du kommer undan bankernas  kostnader och har möjlighet att låna till en låg  ränta.

Sparlån är ett Betalningsinstitut. Sparlån har tillstånd och står under Finansinspektionens tillsyn vilket betyder att de fått tillstånd att förmedla krediter och betalningar.

Låna pengar från privatperson

Låna pengar från privatperson men se till att alltid betala dina månadsbetalningar i tid. Precis som vilket annat lån som helst så förväntar sig de som lånar ut pengarna att få tillbaka dem. Om du missköter inbetalningar får du tillslut inkasso efter dig och om du inte är försiktig kan du hamna hos Kronofogden och dra på dig betalningsanmärkningar. Var alltid noggrann med att betala i tid, även när du väljer att låna pengar.

För dig som investerar är det såklart bra att p2p företagen har ett tätt samarbete med Inkasso. Du vill ju få tillbaka dina investerade pengar. Inkasso kan hjälpa till att skapa påtryckning på den som väljer att inte betala. Inkasso företagen tar ut förseningsavgifter.

Även när p2p företaget kopplar in inkasso och i slutändan Kronofogdemyndigheten så kan det uppstå en situation där pengarna inte betalas in. I dessa fall kan investeraren mista en del av det investerade beloppet. För att undvika detta har även många p2p företag en fond där pengar kan betalas ut för att täcka kreditförluster. En annan  risk är att pengarna som utlånas inte är säkrade genom den statliga insättningsgarantin. Det här medför en risk för att hela beloppet kan förloras om p2p företaget går i konkurs. Det har hänt vid några tillfällen.

Seriösa privata långivare

Räkna med att det kan ta lite tid med att låna pengar privat. Det kan skilja sig lite mellan olika företag men väntetiden är något längre när du väljer att låna pengar på detta sätt. Om du inte har tålamod kanske inte p2p lån är något för dig. P2p företaget måste hitta långivare som är villiga att investera. Har du väldigt bra kreditvärdighet borde du inte behöva vänta länge.

Det kan ta lite olika lång tid att få sitt lån beviljat när man ansöker om att låna pengar av privatpersoner. Låneprocessen som Lendify har kan till exempel  ta upp till 14 dagar innan lånet kommer sättas in på ditt konto. Detta förutsatt att du får låna hela beloppet. Om du jämför det med att ta ett blancolån där pengarna kommer inom 3 bankdagar så kan det ta lite längre tid att låna pengar privat via p2p. Ju mindre summa när du vill låna pengar desto större är chanserna att det finns långivare som kan täcka upp för lånet.

Lån från privatpersoner

Lån från privatpersoner i form av privatlån. Privatlån utan säkerhet, är blancolån, är en vanlig låneform som många kan använda för många olika ändamål. När du väljer att låna pengar privat är det oftast dessa lån som förmedlas.

Vad är blancolån ? Med ett blancolån kan du låna utan säkerhet till vilket syfte du själv väljer. Det finns blancolån på mindre summor pengar som ofta används vid köp av begagnade bilar eller andra fordon som MC eller husvagn. Dessa kanske man inte klarar  ta på avbetalning. Blancolån för större summor pengar kan användas för att exempelvis köpa en ny bil, en investering eller för att göra en ombyggnad. Du kan även använda ett blancolån  för att lösa en kontantinsats vid ett bostadsköp. När du tar ett blancolån behöver du inte ställa någon egendom i pant.

Blancolån är de lån som våra listade p2p företag huvudsakligen sysslar med. Det är den löpande betalningsförmågan, det vill säga din inkomst kontra utgifter som utgör din säkerhet för lånet. När du väljer att låna pengar privat behöver du visa på god återbetalningsförmåga. Det görs alltid en bedömning av din betalningsförmåga innan ett lån beviljas. Desto lägre risk du utgör när du ska låna pengar, desto bättre ränta kommer du att bli erbjuden.

Investera

i p2p lån men var medveten om att det förekommer risker med att låna ut pengar. Det är den som lånar ut pengar som tar risken, p2p företagen förmedlar bara lånen mellan privatpersoner. Det är investeraren som få ta risken i detta fall.

För den som vill låna pengar privat innebär ett p2p lån inte en större eller mindre risk än ett vanligt blancolån eller snabblån. Du behöver inte ställa säkerhet för att låna pengar från privatpersoner och i övrigt liknar det ett klassiskt blancolån eller snabblån. Om du inte betalar i tid när du fått lån kan få betalningspåminnelser från p2p företaget. Till slut kan du få ikassokrav eller  hamna hos Kronofogdemyndigheten. Betala alltid i tid när du fått lån. Alla penninglån kräver ansvar från båda parter.

Däremot kan det medföra en risk för den som väljer att investera. Risknivån kan variera. Risken som investeraren tar är att de pengar som lånats ut inte kan betalas tillbaka. Kom ihåg att man som investerare har möjlighet att fördela sin risk genom att investera i delar av flera lån. Sprid ut risken i så många lån som möjligt. Vissa p2p företag ser till att utlåning alltid sker över minst 20 olika lån. Ibland går det att sprida pengarna i 50 lån om du investerar mycket pengar.

Finns det privata långivare

Vem lånar ut pengar privat ? Det kan vara vem som helst som har lite kapital över och vill investera sina pengar i något och se dem växa. Vissa har länge funderat på alternativa sparmetoder då bankerna knappt ger någon inlåningsränta överhuvudtaget. Det finns många som väljer att investera i p2p branschen. Du och jag kan också när som helst registrera oss och börja tjäna pengar på ränta och amorteringar som andra privatpersoner gör. Avkastningen som utlovas är riktigt bra och bankerna kommer inte i närheten med ett vanligt sparkonto. Inte nu när räntan är så låg.

Låna ut pengar privat

Låna ut pengar privat – Låna ut pengar privat. Så vilka risker innebär det att låna ut pengar privat till andra anonyma personer? Absolut finns det risker med att låna ut pengar privat. Det gäller för alla placeringsformer där du investerar dina pengar. Investeraren som vill låna ut pengar privat tar en risk. Pengarna  fördelas automatiskt ut på flera lån för att sprida ut riskerna. Detta för att kapitalförlusterna ska bli mindre kännbara för den som vill låna ut pengar privat.

Dina utlånade pengar sprids ut i minst 20st olika lån till olika låntagare. på så vis skyddas din investering ifall någon eller några inte kan betala. Att alla 20 personer skulle välja att inte betala är föga troligt. Speciellt då de enda som får låna från våra seriösa p2p plattformar är skötsamma personer med god kreditvärdighet. De har inte misskött sina ekonomiska åtaganden och det är inte sannolikt att alla 20 låntagare skulle missköta betalningarna.

Man gör alltid en kreditbedömning av låntagarna som vill låna pengar privat och rankar dem i någon form av poängsystem. Detta brukar kallas för kreditbetyg. Efter det kan långivaren ofta välja  vilken räntenivå och risknivå de vill placera sina pengar i. Vissa aktörer utlovar en avkastning på upp till 8% per år. Det är jämförelsevis med bankernas insättningsränta en väldigt hög avkastning. Om inte låntagaren betalar går skulden till inkassobolag som hjälper till att driva in skulden. På grund av riskspridningen på flera lån blir kreditförlusterna inte stora.

Renoveringslån

Om du behöver ett lån till renovering kan Sparlån förse dig med ett. Att låna till renovering går snabbt och enkelt att ansöka. Sparlån har privata långivare som vill hjälpa dig med ett lån. Lånet är ett blancolån som som går bra att använda om du behöver renovera lägenheten eller sommarstugan. Du kanske vill köpa målarfärg och tillbehör så att du kan fräscha till där hemma. Du behöver en hel del. Penslar, rollers, tapeter, maskeringstejp, snickerifärger och slipkuddar kan snabbt bli kostsamt. 

Det kan ta en stund att samla ihop pengarna, speciellt om det är omfattande renoveringar, du behöver. Om du vill låna pengar till din renovering kan du göra det direkt från andra privatpersoner. Peer to peer lån kanske är lösningen för dig? Om du behöver ett tillskott i din ekonomi för att kunna komma igång med ett renoveringsprojekt så kan vi på snabbpengar hjälpa dig att hitta rätt ute på lånemarknaden.

Vi kan hjälpa dig genom att peka dig i rätt riktning i den stora djungeln av lån där ute så att du kan hitta ett lån som passar dig. Det kan finnas många gropar så det gäller att vara vaksam och inte ta förhastade beslut. Det är bättre att ta genomtänkta beslut både när det gäller renoveringsarbete liksom när man ska låna pengar.

Låna pengar privat

Låna pengar direkt från andra privatpersoner eller ta det stora steget in i investering, valet är ditt. Innan du väljer något av det uppmanar vi dig att läsa på ordentligt om vad p2p investering och att låna pengar privat egentligen innebär. Ta reda på mer via vår sida, vi har även en blogg där vi skriver lite om olika typer av lån, bland annat peer to peer lån. Du behöver vara väl insatt i vad det handlar om innan du tar steget fullt ut. Det finns även övrig information att hitta på nätet eller direkt från p2p förmedlarnas hemsidor. Vi på snabbpengar hoppas att den här artikeln har kunnat hjälpa dig så att har fått lite mer kött på benen om vad det handlar om.

Låna pengar av privatpersoner i Sverige

Det finns många som vill investera sina pengar i p2p lån. P2p företagen öppnar ofta upp för att även företag ska kunna investera i p2p lån. Det gör att det blir lättare att hitta investerare för den som vill låna pengar. Desto fler investerare det finns desto större är chansen att hitta någon eller tillräckligt många som vill låna ut den summan som du ansökt om. I Sverige är denna typ av lån en växande marknad.

Det finns några olika företag på marknaden som erbjuder investerare att tjäna pengar peer to peer lån. Vilket p2p företag en investerare bör välja beror delvis på vad för slags lån man vill låna ut pengar till samt vilken avkastning man förväntar sig få tillbaka. Det skiljer sig hur stor avkastning du kan få beroende på en rad faktorer, bland annat vilken typ av lån det handlar om. Privatlån eller smslån. Sedan väljer du hur stor summa pengar du vill låna ut och sätter in den summan på ditt konto som du skapat. Tiden du binder upp dina pengar är också viktigt för hur mycket avkastning du kan få. Sedan förmedlas pengarna ut till låntagarna i lån och investerarna får en viss procent för sina insatta pengar.

Det är inte bara privatpersoner som väljer att investera pengar i p2p branschen, företag har också sett möjligheten att tjäna pengar och vill gärna vara med och investera. Även om många förknippar p2p lån med lån mellan privatpersoner så är p2p företagen oftast öppna för att även företag kan låna ut pengar genom denna typ av verksamhet.

Välj antal stjärnor
FAQ

FAQ: Låna pengar privat

Finns det någon privatperson som lånar ut pengar?

Ja, det finns privatpersoner som lånar ut pengar, oftast kallade privata långivare. De kan vara allt från bekanta eller familjemedlemmar till affärsfolk som ser det som en investeringsmöjlighet.

Vem kan ge mig lån?

Traditionellt sett är det banker och kreditinstitut som ger lån, men det finns även andra alternativ som peer-to-peer låneplattformar, privata långivare eller till och med vänner och familj. Vilket alternativ som är bäst beror på din ekonomiska situation och behov.

Hur kan jag låna pengar?

För att låna pengar börjar du vanligtvis med att ansöka hos en bank eller ett annat kreditinstitut. De kommer att granska din ekonomiska historia, inkomst och kreditvärdighet för att bestämma om de ska bevilja dig lån och till vilken ränta. Om du inte blir beviljad kan du överväga alternativa långivare eller metoder.

Hur mycket får man låna av en privatperson?

Det finns ingen fast gräns för hur mycket du kan låna av en privatperson, det beror helt på den överenskommelse ni kommer överens om. Det är dock viktigt att upprätta ett skriftligt avtal som tydligt specificerar lånebeloppet, räntan, återbetalningsvillkoren och andra detaljer.

Vilket lån beviljar alla?

Det finns inget lån som beviljar alla, eftersom varje långivare har sina egna kriterier för kreditvärdighet och risk. Dock finns det långivare som specialiserar sig på att ge lån till individer med låg kreditvärdighet, men dessa lån kommer ofta med högre räntor.

Vad gäller vid lån av privatperson?

Vid lån av en privatperson är det viktigt att upprätta ett skriftligt avtal som specificerar alla detaljer om lånet, inklusive belopp, ränta, återbetalningsvillkor och eventuella sanktioner vid försenad betalning. Båda parterna bör ha en kopia av avtalet. I Sverige kan ränteinkomster från ett privat lån vara skattepliktiga, så det är viktigt att vara medveten om eventuella skattemässiga konsekvenser.

Liknande inlägg