Peer to Peer

Plattformar hittar du här. Du kan välja att gå in på en av dessa 2 populära p2p plattformar genom att klicka på länkarna. Lendify och Sparlån. Annars kan du klicka i listan nedanför för att starta din låneansökan.

 

Uppdaterad den 03.03.2024
SE - Ferratum
★★★★★
Lånebelopp 1 000 - 50 000 sek
Löptid 3 - 46 mån.
Åldersgräns 21 år
Effektiv ränta 43,5% %
 • Utbetalning på 10 minuter

 • Låna utan UC

 • Accepterar betalningsanmärkning

 • Direktutbetalning kväll & helg

SE - Axo Finans
★★★★★
Lånebelopp 5 000 - 600 000 sek
Löptid 12 - 240 mån.
Åldersgräns 18 år
Effektiv ränta 2.95 - 26.00 %
 • Ansök på 2 minuter

 • Snabbt svar på låneansökan

 • 35 långivare - Endast 1 kreditupplysning

 • Gratis och icke-bindande

SE - Zmarta
★★★★★
Lånebelopp 5 000 - 600 000 sek
Löptid 12 - 240 mån.
Åldersgräns 18 år
Effektiv ränta 2,95 - 29,5 %
 • Få låneerbjudanden från flera långivare och banker

 • Sänk din månadskostnad

 • Helt kostnadsfritt

SE - Enklare
★★★★
Lånebelopp 5 000 - 600 000 sek
Löptid 12 - 240 mån.
Åldersgräns 20 år
Effektiv ränta 2,95 - 29,5 %
 • Ansök på 1 minut

 • Jämför flera långivare med 1 kreditupplysning

 • Signera med BankID och få lånet utbetalt

P2P lån är handelsplatser på nätet som låter investerare låna ut pengar till andra intresserade låntagare. Båda parter är privatpersoner. Det kan ta lite längre tid än vissa andra lån att få sitt lån beviljat då det krävs att man hittar investerare som vill låna ut pengarna.

Peer to Peer Peer to peer nätverk är datornätverk av noder som är ihopkopplade och som inte kommunicerar enligt en klient-server modell. En nod kallas ibland servent från server client då varje enskild dator kan ses som både klientdator eller värddator. Eller klient och server. IP-telefoni som Skype, fildelning som U-Torrent och olika chatter är också olika typer av peer to peer nätverk. Dom olika parterna tilldelas inte specifika roller utan kan välja att vara både eller endera. Inge speciella privilegier ges.

Samma gäller P2P lån där båda kan vara låntagare, långivare eller bägge och. En person med lite extra kapital kan välja att investera sina pengar i P2P lån och få avkastning på sina insatta pengar. Digitaliseringen av världen är här för att stanna, prova på P2P lån om detta låter intressant. Peer to peer lån brukar ha lite högre krav på låntagare för att skydda sina investerare. De insatta pengarna sprids dock ut på över 20st lån så att inte investerarna ska känna av kapitalförlusterna lika hårt. Allting sprids ut peer to peer.

Peer to peer lån

kallas även person till person lån på svenska, men även p2p lån. Det är ett begrepp som beskriver handelsplatser online som låter privatpersoner agera som banker och låntagare av lån. En privatperson investerar sina pengar och agerar som långivare och en annan privatperson lånar pengar och är låntagaren. Branchen har utvecklats lite på senare år och omfattar även företagslån och låter ibland företag agera och investera i p2p lån.

Peer to peer lån När privatpersoner lånar pengar mellan varandra så blir inte traditionella banker inblandade. Eller de vanliga låneinstituten. Då kan privatpersoner mötas, peer to peer och sköta sina affärer utan inblandning av storbankerna. De insatta pengarna från investerarna genererar sedan avkastning. p2p utlovar en högre avkastning än bankerna. Därför har peer to peer växt i popularitet när det gäller investeringar.

Även om finansbranschen inte intresserar sig för digitaliseringen av lån, peer to peer, så är den digitaliserade världen intresserad av att göra en hacka på finansbranschen. Många digitala produkter tas fram och konkurrerar med höjdarna på den svenska lånemarknaden. Den digitaliserade världen skapar hela tiden nya sätt att skapa idéer, lösningar och företag som genererar mycket pengar.

P2P lån

Så varför skulle då någon vilja investera pengar i P2P lån? Förutsättningarna för att tjäna pengar är goda. Avkastingen är mycket högre än den insättningsränta som bankerna erbjuder. Du kan få upp till 8% avkastning genom vissa p2p marknadsplatser. Många svenskar använder BankID som är ett smidigt och säkert sätt att göra affärer på online. BankID minskar risken för bedrägeri. Våra kreditupplysningsföretag har god insikt i svenskarnas vardagsekonomi.

P2P lån Kronofogden och Inkassoföretag hjälper till att driva in skulder om privatpersoner inte betalar i tid. Och framför allt så har svenskarna en god moral när det gäller att betala räkningar och lån. Om du är sugen på att läsa mer om P2P lån så kan du göra det på Wikipedia här.

Gå in på till exempel Lendify om du vill ha ytterligare information innan du tar beslutet att investera i peer to peer lån, om du känner att det här verkar intressant. Där finns det massa bra information att hämta och du kan använda reglagen för att se vilken avkastning osv du kan få. Läs igenom villkoren direkt på deras hemsida.

Peer-to-Peer lån

Plattformarna för p2p marknadsplatser växer och blir mer populära. p2p lånelösningar tar bort bankerna som mellanhänder och låter istället privatpersoner agera som låntagare eller bank. Med de fördelar som tillkommer så som att låntagaren kan erbjudas en konkurrenskraftig ränta och att långivaren tjänar pengar på ränta och amorteringar.

Peer-to-peer lån Privatpersonen tar däremot också risken för sitt utlånade kapital. P2P plattformen hanterar allt utom kreditrisken, den bärs av den som väljer att investera. Den som investerar har möjlighet att återinvestera sin avkastning i nya lån för att tjäna ännu mera pengar. Investerarna kan tjäna mycket pengar istället för att banken tar vinsten.

Avkastningen i förhållande till risken är hög när det gäller p2p blancolån. lånen ges endast till kreditvärdiga individer. Genom att använda en av dessa p2p plattformar så kan alltså vanliga investerare göra riktigt bra vinster på sina investeringar, och ta del av bankernas vinster.

Peer-to-Peer

Hos till exempel Sparlån kan du låna pengar precis på samma sätt som om du lånade från en bank. Villkoren är dock bättre för de inblandade parterna. Sparlån är privatägt och förmedlar peer-to-peer lån i Sverige. De knyter ihop privatpersoner direkt som vill låna eller låna ut pengar.

Peer-to-peer De låter även institutioner och företag investera. För att bli beviljad ett lån genom Sparlån behöver du bli godkänd i en kreditprövning. Du måste dessutom ha fyllt 20 år gammal när du vill låna pengar genom denna p2p plattform. Du behöver ha varit folkbokförd på en svenska adress i minst 3 år vid ansökningstillfället.

Sparlån tillåter inte några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du behöver ha en fast inkomst och tjäna bra. Kraven för dessa lån är ganska höga för att skydda investerarnas pengar. På deras hemsida kan du läsa mer om vilka krav som ställs på låntagarna.

P2P

Person till person utlåning tar mark i Sverige och över världen. Efterfrågan för alternativa lånelösningar ökar. Det kan variera en hel del mellan de räntor och avkastningar som erbjuds och det är värt att jämföra lite olika plattformar innan du bestämmer dig för en som passar dig. Istället för att du lånar pengar från en bank, lånar du av en annan privatperson.

P2P Dessa lån är lån mellan privatpersoner och då lånar du alltså direkt från en annan privatperson. Marknadsplatsen knyter ihop er och förmedlar lånet mellan personerna. När man lånar pengar är det inte någon större skillnad från när man gör det från en traditionell långivare. lånen som förmedlas är privatlån utan säkerhet. Ingen pant läggs och din inkomst är säkerheten.

P2P lån Sverige

Sveriges bankers insättningsränta har legat på nästan noll eller noll ett tag nu. Det förväntas ske stora tillväxter av lån på peer to peer lånen i Sverige. Andra Peer to Peer verksamheter blomstrar som AirBnB, Uber, och fildelning av film och musik. Finansieringformen är sådan att båda parterna möts på samma villkor. Båda kan välja att agera som låntagare eller långivare när de använder p2p lån Sverige. Lånelösningarna peer to peer växer många gånger snabbare än övriga peer to peer lösningar just nu. Många väljer att prova peer to peer lån.

Peer to Peer I Sverige är peer to peer lån den snabbaste växande finanslösningen. Privatpersoner lånar ut pengar till varandra och tjänar pengar på avkastning, utan iblandning av banker. Vanliga människor finansierar varandras lån. P2Plån har växt fram som ett alternativ till att spara i ett vanligt sparkonto eller att köpa fonder och aktier. Marknaden är mycket attraktiv just nu.

Förutsättningarna för peer to peer lån i Sverige är jätte bra och från ett internationellt perspektiv helt unika. Några av de unika förutsättningarna för p2p lån Sverige är att alla har ett personnummer och de flesta har bra moral när det kommer till att betala. Många använder dessutom redan BankID vilket gör att affärer online inte är några problem.

Peer

Peer är ett engelskt ord som betyder jämlike. I det här sammanhanget är det två privatpersoner som kan vara vem som helst. Vem som helst kan välja att agera som bank åt en annan privatperson. Inga traditionella banker behöver blandas in. Man behöver vara medveten om att det är man själv, som privatperson som tar risken när man lånar ut pengar peer to peer.

Välj antal stjärnor

Liknande inlägg