Hem » Blog » P2P lån

P2P lån

P2P lån

P2P lån kan du ta direkt från Lendify eller Sparlån. Du kan även klicka på en långivare i listan nedanför.

Banknorden
100 - 600.000 sek
Lånebelopp
1 - 180 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkInga dolda avgifter
CheckmarkKostnadsfritt
CheckmarkAnsökan är inte bindande
ex: 90.000 i 5 år - eff 5,82%. avg Tot: 103 597 kr
Klicklån
5.000 - 40.000 sek
Lånebelopp
12 - 72 mån.
Löptid
21 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkFå 2 valfria betalningsfria månader
CheckmarkFast årlig ränta från 9,84%
ex: 40.000 i 6 år - eff 11,82%. avg 495. Tot: 55.146
Meddelandelån
3.000 - 10.000 sek
Lånebelopp
15 - 90 dagar
Löptid
20 år
Åldersgräns

Rating
 
ex: 5.000 i 62 dagar - eff 613,50%. avg 0. Tot: 6.400
Goodcash
5.000 - 30.000 sek
Lånebelopp
365 - 1825 dagar
Löptid
20 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkUnik kundtrygghet
CheckmarkEnkelt med bankid
CheckmarkInga uppstartsavgifter
ex: 30.000 på 12 mån. - eff 29,0%. avg. Tot: 17.173
Cashbuddy
3.000 - 25.000 sek
Lånebelopp
12 - 60 mån.
Löptid
20 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkInga extra avgifter
CheckmarkSnabbt svar på låneansökan
CheckmarkMånadskostnaden är fast
ex: 25 000 på 60 mån. - eff 29,4 % avg 749 kr Tot: 44 955
THORN
10.000 - 50.000 sek
Lånebelopp
12 - 72 mån.
Löptid
20 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkPausa din betalning när du vill.
CheckmarkBestäm återbetalningstiden själv
CheckmarkLös lånet när du vill – utan avgifter.
ex: 20.000 i 5 år - eff 13,56%. avg 495. Tot: 27.168
smspengar.nu
500 - 12.000 sek
Lånebelopp
30 - 90 dagar
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
ex: SMSpengar - Låna 5000 kr, Lånetid 30 dager, månadsränta 17.5%, Effektivränta 634%, Återbetala 5890 kr.

P2p lån mellan privatpersoner är en växande marknad. Du kan låna blancolån från privatpersoner genom Lendify. Det finns även små lån via p2p plattformar som till exempel loanstep som knyter ihop p2p låntagare med investerare för så små summor som 1000 kr och uppåt. Då fungerar dessa p2p lån som vilket snabblån eller smslån som helst. Loanstep erbjuder till och med räntefria lån på upp till 5000 kr i 14 dagar. Dessa gratislån och korttidslån är annars typiska för smslångivare som till exempel Kredit 365 och Vivus. Sparlån är en annan populär p2p plattform för privatlån utan säkerhet. Lånen investeras av privatpersoner och lånas av andra privatpersoner. Det är vad p2p är för något: lån mellan privatpersoner.P2P lån

Likheterna mellan vanliga privatlån och p2p lån är många, det är faktiskt inte mycket som skiljer dem åt. Det finns p2p bolag som låter långivarna själva välja vilka de vill låna ut sina investerade pengar till. Om du lånar från en av dessa p2p plattformar kan det dröja ett tag innan du får pengarna du vill låna. Det kan vara några som vill låna ut pengar till dig. Det tar ännu längre om du har ett dåligt kreditbetyg. Om du inte bedöms kreditvärdig så kommer du inte få låna alls. Hela kreditrisken ligger hos investeraren. Lendify håller alla uppgifter om vem som lånar till vem hemligt och sprider istället sina investerares pengar i över 30st olika lån till minst 30 olika långivare. Detta för att minimera risken.

De p2p lån som har en kort löptid fungerar som vanliga smslån. Des större lånen som Sparlån och Lendify förmedlar fungerar som vilket privatlån som helst, ingen säkerhet krävs och de har en längre löptid. Lendify inriktar sig på denna typ av p2p lån. Om du vill låna ut pengar p2p finns det en del saker att veta. Räntan till exempel är många gånger bättre än om du skulle sätta in pengarna på banken när du investerar. P2P har blivit populärt blad dem som vill ha en bra avkastning på sparkapitalet. De som lånar pengar kan bli erbjuden lägre ränta är hos vissa andra kreditlångivare.

Dina investerade pengar sprids ut mellan många låntagare så du behöver inte vara orolig att du gör stora kreditförluster. Om en gäldenär inte betalar tillbaka lånet så är det du som långivare som gör kreditförlusten. Detta ertersom banken som mellanhand är borttagen och du fungerar som långivare. Du tar då kreditrisken. Men du behöver inte oroa dig för att förlora pengar eftersom pengarna spridits ut till så många olika lån. Du gör i värsta fall 2 – 5% i kreditförluster och det betyder att du fortfarande får en bra avkastning på grund av den höga räntan du tjänar. Hos Lendify kan du tjäna upp till 8% i avkastning men deras kreditförluster ligger bara på 1%. Dett kan vara bra att veta för dig som investerare.

Bolagen förmedlar endast dina pengar så om p2p företaget skulle gå i konkurs så blir du inte av med dina investeringar. Däremot kan det vara klokt att undersöka vilken bank dina pengar sätts in på för om det är hos en bank som inte omfattas av den staliga insättningsgarantin och denna bank går i konkurs kan du drabbas ändå.  P2P-bolag samarbetar med en bank där pengarna kommer sättas in.Om vi säger att du gör en kreditförlust på 2% när du investerar  40.000 kr och du får 10% i ränta förlorar du 800 kr på grund av kreditförlusten men du går ändå 3920 kr plus på räntan med de resterande 39200 kronorna, det här betyder att du ändå har tjänat 3120 kr på ett år trots förlusterna. Prova investera i p2p nu och börja tjäna pengar du också.

Här kan du investera i P2P lån.

P2P

P2PP2P blir allt mer populärt. Ta bort banken som mellan hand och låna pengar p2p. Uttrycket kommer från fildelarnas uttryck och gäller flera olika branscher som sysslar med p2p verksamheter. Även AirBnB är en typ av p2p verksamhet där privatpersoner lånar ut lägenheter till varandra. Privatmarknaden för p2p lån växer och det finns ett par aktörer som har börjat förmedla dessa typer av lån.

Peer to Peer lån

Peer to Peer lån – Peer to peer lån är lån där du genom en marknadsplats på nätet lånar pengar direkt av andra personer gentemot att låna hos traditionella banker och låneinstitut. Ibland kan dessa typer av lån även kallas för person till person lån, peer-2-peer, p2p-lån eller peer-to-peer-lending som det heter på engelska. Men det här  är bara olika uttryck för samma typ av lån. Lån mellan privatpersoner. Prova ett p2p lån om detta verkar intressant. Det görs alltid en kreditupplysning hos Upplysningscentralen närPeer to peer lån du vill ta ett p2p lån.

När du alltså lånar pengarna gör du det direkt från andra människor som vill låna ut sina pengar. Peer to peer lån marknadsplatsen förmedlar lånet och knyter ihop er som vill låna pengar med en privat  långivare. Peer to peer lån är i praktiken ingen större skillnad med hur processen går till jämfört med ett lån från banken.

Peer to Peer lån kapar av banken som mellanhand. Dessa p2p lån hoppas kunna konkurrera med storbankerna. De vill kunna erbjuda lägre räntor än bankerna. Du kan ansöka om att ta ett p2p lån, att ansöka kostar inget. Du binder inte upp dig på ett lån med en ansökan.

Låna pengar av privatpersoner

Låna pengar av privatpersonerLåna pengar av privatpersoner via Lendify.

Lendify erbjuder dem som investerar mellan 2 – 8% avkastning på sina investerade pengar och du har möjlighet att återinvestera dina pengar i nya lån som ger möjlighet att skapa en ränta på ränta effekt. Du kan tjäna mycket pengar i p2p lån. Vissa p2p plattformar där ute påstår sig kunna ge dig en riktigt hög sparränta på mellan 10% – 15% vilket är riktigt bra. Hos de långivare som låter dig välja låntagare kan du välja hur mycket du ska låna ut till var och en. Dessutom kan du hos dessa p2p bolag också se vad pengarna ska lånas till. Du kan även se hur stor risk du tar men ju högre risk du tar desto bättre ränta kommer du få från ditt p2p lån.

Sms lån snabbtSms lån snabbt

Sms lån snabbt – även peer to peer plattformen har börjat förmedla mindre lån i klassen sms lån. För dig som vill låna pengar skiljer det sig nästan ingenting från att ta ett vanligt smslån. Du ansöker om ett litet lån peer to peer. Så fort det hittats investerare som vill låna ut pengar till dig kommer du få pengarna på kontot. Mindre summor går snabbare än om du ansöker om högre belopp. Detta eftersom det kan dröja en stund innan det finns tillräckligt med investerare om du vill låna en stor summa pengar.

Peer-to-peer lån

Peer-to-peer lån – En ny trend på lånemarknaden är något som kallas för Peer to Peer lån, även förkortat P2P lån. Istället för att du vänder dig till långivare som lånar ut pengar till dig så lånar du istället från en eller flera privatpersoner som ”investerar” i ditt blancolån. Crowdfunding och p2p lån har också inom finansbranschen  fått ett genomslag. Genom att skippa flera mellanhänder så kan man dels hålla låga räntor för de som lånar pengar men också ge en bra avkastning för de som investerar i lånen. Den risk som investerarna tar är att man inte vet om låntagarn. a kommer betala tillbaka sitt lån i tid. Därför brukar man sprida ut riskerna och investera sina pengar i flera lån och man kan räkna med en årlig avkastning på ca 8-10%. Det finns många som tror att dessa p2p lån kommer att kunna konkurrera med de etablerade bankerna. Peer-to-peer lån

Framtiden får utvisa om p2p lån verkligen kan konkurrera med storbankerna och deras lån och räntor. Crowdfunding och p2p lån till företag växr också just nu. Om du vill prova på p2p lån och är villig att ta risken i denna nya typ av lån så kan du prova investera lite pengar och se hur det går. Du kan också investera dina pengar genom att öppna ett vanligt sparkonto hos en etablerad bank om du vill att dina pengar ska sitta säkert. En större avkastning innebär oftast större risktaganden.

Jag lånar ut pengar till privatpersoner

Jag lånar ut pengar till privatpersoner i hopp om att tjäna lite extra pengar genom att få ränta och amorteringar från andra privatpersoner. Framtiden får avvisa om detta är en bra investering. P2P plattformarna lovar upp till 10% avkastning per år, men det är ett bra tag till det visar sig om det stämmer med dessa uttalanden. Marknaden för p2p lån verkar lova mycket och jag hoppas mina investerade pengar kommer fortsätta att växa. Jag inser att jag som långivare tar kreditrisken med allt vad det innebär. Framtiden kommer utvisa ifall jag gjort en bra investering eller inte,, men det hela låter lovande.Jag lånar ut pengar till privatpersoner

Förhoppningsvis kommer mina pengar växa med räntan som utlovas. Jag väljer att återinvestera de pengar jag tjänar. Jag har öppnat ett  auto-invest konto så att pengarna från räntan investeras i nya lån. Det gick bra att välja detta som tillval när investeringen gjordes.

Om du vill prova på p2p lån ska du vara medveten om att det finns risker med din investering. Om du vill låna pengar med ett p2p lån så går du igenom en helt vanlig ansökningsprocess. P2P lån säger sig vara säkra. De har en väldig hög kravsättning på låntagarna. Du måsta ha god ekonomi för att låna pengar p2p.

P2P lån Sverige

P2P lån Sverige – I Sverige finns idag en hel del aktörer med p2p lån på marknaden och det verkar som att det här är en växande marknad. Lendify, Sparlån, Savelend, Toborrow, Fund Mill, Nothmill, Bynk, Trustbuddy och Lendlink är de aktörer som finns just nu eller har varit aktiva. P2P lån Sverige lovar en hel del vinster i form av ränte-avkastning. Trusbuddy och Lendlink har redan kreashat i diket. ”Låneindustrin står inför en revolution världen över genom så kallade p2p lån”, sa  Lendlink när de startade sin verksamhet  i augusti -15. 2016 så lades företaget ner och Lendlink försvann.

Trustbuddy gick i konkurs andra halvåret -15. Vid den tidpunkten hade 3500 investerare lånat ut ca 300 miljoner kr via Trustbuddys låneplattform. De saknade 2016 över 180 miljoner kr i sitt konkursbo. Trustbuddys krasch gjorde att Finansinspektionen utreder p2p lån och deras framtid. Northmill köpte och använder nu Trustbuddys teknik och förväntas lansera sin p2p lån snart. Bynk är en ny aktör som kommer lanseras inom kort av grundaren Lendo.

Sparlån är en fungerande p2p lån plattform som är aktiv idag. Lendify är en annan aktiv p2p låneförmedlare på den svenska marknaden.  P2p lån Sverige just nu finns bland annat Lendify, Toborrow, Savelend, Sparlån och Tessin på marknaden. Finansinspektionen reglerar p2p lån.

 

Lendify

Lendify – Har upp till januari 2018 tagit in över 90 miljoner i riskkapital och är i dag därför den allra mest välfinansierade aktören på marknaden inom p2p lån. Nischen som de inriktar sig på är idag blancolån utan säkerhet till kreditvärdiga låntagare. Bolaget går dock inte ut med några nya färska omsättningssiffror. De har i sina senaste bokslut visat en netto omsättning på knappa 630.000 kr. Så deras resultat hamnade på minus 14 miljoner kr. Under det brutna räkenskapsåret 2016/-17 som slutade i april hade Lendify en lånevolym på 140 miljoner. Du behöver en bra kreditvärdighet för att låna genom Lendify.

Lendify ställer höga krav på låntagarna. Du behöver ha en god inkomst. De lånar inte ut till vem som helst. Du måste kunna visa upp en taxerad årsinkomst. Du får inte ha betalningsanmärkningar. Du behöver en god betalningsförmåga. Du får inte ha skulder. De vill skydda sina investerares pengar. De gör alltid kreditupplysningar hos UC. Du behöver ha ett bankkonto. Du måste vara folkbokförd i Sverige. De tittar på dina tidigare krediter. De vill att deras investerare ska kunna känna sig trygga. Om du är intresserad av p2p lån, kan du prova skicka in en ansökan.

Person till person lån

Person till person lån – Om du bestämt dig för att prova på p2p lån så skiljer sig inte ansökningsprocessen så mycket från vilken ansökan om lån som helst. Precis som när du tar ett vanligt lån så fyller du i dina personuppgifter. Innan du beviljas ett p2p lån görs en kreditupplysning för att se att du är kreditvärdig. Detta för att se om du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån i tid. Om du fått din låneansökan godkänd så kommer sedan ditt ärende att presenteras för investerare som har möjlighet att att låna ut pengar till dig.

Beroende på hur mycket du vill låna så kan det ta olika lång tid att hitta p2p långivare som kan finansiera ditt lån till fullo. Sedan får du vänta tills pengarna kommer in på ditt konto. Precis som vid andra blancolån så kommer du att bli erbjuden en lägre ränta desto bättre kreditbetyg du har. Detta eftersom att desto mer kreditvärdig du anses vara desto lägre risk anses du vara att låna ut till, detta gäller p2p lån precis som alla andra lån. Förut har detta sätt att låna ut pengar varit populärt utomlands, speciellt i USA men det dyker upp fler och fler p2p låneplattformer i Sverige.

Om du vill läsa mer om p2p lån eller person till person lån som de även kallas så kan du läsa mer på Wikipedia eller så klickar du på denna länk här, då kommer du omdirigeras till rätt sida.

Crowdfunding

Crowdfunding är ett annat ord för p2p lån. Det är ett fenomen runt handelsplatser online. Dessa handelsplatser låter låntagare ansöka om att låna pengar som investerare finansierar med sitt kapital. På senare år har branschen för p2p lån blivit bredare. Nu för tiden finansierar till exempel p2p lån även företag. Hela branschen grundades i Storbritannien med företaget Zopa. Strax därefter följde de två amerikanska företagen Prosper och Lendingclub med sina p2p lån i USA. Dessa crowfunding eller p2p lån skapades som ett sätt för långivare och låntagare att träffas utan att banker blandade sig i.

Tanken var att bankerna skulle tas bort som mellanhand för att skapa billigare lån. Nu har p2p lån kommit till Sverige. Man brukar kalla det p2p eller person till person lån i Sverige. Crowdfunding är den engelska benämningen. Låter p2p lån crowdfunding intressant så är det bra att läsa lite mer om det innan du bestämmer dig för att investera.

 

Liknande inlägg:

[Total: 3   Average: 5/5]