Hem » Långivare » Thorn lån

Thorn lån

Thorn LånThorn lån, (som även finns i en snarlik variant som ett L’Easy lån), är ett privatlån utan säkerhet med ett lånebelopp upp till 50,000 kr. Thorn är kanske mest känt för sina butiker inom hemelektronik som fanns utspridda över landet under 80- och 90-talet, men som idag framförallt bedriver sin verksamhet online samt via callcenters.

Thorn specialiserar sig på att erbjuda sina kunder olika möjligheter till hyrköp och finansiering av t ex TV-apparater, vitvaror och datorer – men i denna recension ska vi av förklarliga skäl koncentrera oss kring det så kallade Thorn lånet.

Thorn lånet är ett blancolån (dvs ett lån utan säkerhet) som kan fås med ett lånebelopp på mellan 5,000-50,000 kr. Räntan sätts individuellt beroende på sökandens ekonomiska förutsättningar – samt beroende på vilken återbetalningstid som väljs. Räntenivån varierar därmed mellan 9,9% – 21,6% (februari 2013). Lånet ska återbetalas under en tidsperiod om 1-5 år.

En fördel med Thorn lånet i förhållande till ett traditionellt banklån är att man inte behöver ange vad man ska använda pengarna till. Man kan alltså själv välja om man vill använda pengarna till t ex för att köpa en ny bil eller för att åka på semester. Det är också väldigt smidigt att ansöka om lånet online via ett enkelt formulär där man både kan välja återbetalningstiden samt ange sina bankkontouppgifter.

Redan vid själva ansökan online så kan man välja om återbetalningen skall ske via autogiro eller om man vill ha ett inbetalningskort hemskickat till sig (Autogiro är gratis). Detta kan alltså vara en kostnad som man gärna slipper om man känner att man kan ha koll på täckningen på sitt bankkonto, eller inte behöver en pappersavi av redovisningsskäl t ex.

Thorn gör en sedvanlig kreditprövning av alla sina lånekunder, vilket i detta sammanhang innebär att man som sökanden inte får ha några betalningsanmärkningar, samt att man är minst 20 år gammal. En kreditupplysning inhämtas från kreditupplysningsföretag, så det är alltså inte fråga om en mikroupplysning som vid vissa snabblån.

En annan sak som man bör ha koll på är att en uppläggningsavgift om f n 395 kr (februari 2013) tillkommer om man blir beviljad lånet. Efter godkänd kreditprövning betalas pengarna direkt till ditt bankkonto som man har angivit i låneansökan, något som är väldigt smidigt.

Lån information

Lånebelopp: 10.000 – 100.000 kr.

Löptid: 1 – 72 månader

Ränta från: 9,9%

Avgift: 39,- kr.

Krav på dig som låntagare

Inga obetalda skulder hos kronofogden.

Du måste vara bosatt i Sverige.

Du måste vara minst 20 år.

Kontakta Thorn

Thorn PrivatFinans, Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna

Web www.thorn.se

Liknande inlägg: