Hem » Långivare » SevenDay

SevenDay

SevenDaySevenDay privatlån är ett flexibelt lån utan säkerhet på mellan 10,000-300,000 kr. Lånet förmedlas av SevenDay Finans AB i Kista, ett företag som genomgående får väldigt goda omdömen på nätet vad gäller t ex kundsupport. Privatlånet kan fås med en återbetalningstid på mellan 1-12 år, och räntan sätts individuellt, från 3,25% – 22,95% (februari 2013).

På hemsidan kan man enkelt se vad månadskostnaden blir vid olika låneblopp och räntenivåer, beroende på hur lång återbetalningstid man väljer. Klicka här för att besöka hemsidan.

Det framgår inte vilka kriterier som gäller för att få den lägre räntenivån, men vår gissning är att man som låntagare bör ha en mycket ordnad ekonomi med få, (eller inga), befintliga lån – alternativt en hög årsinkomst. Den genomsnittlige låntagaren hos SevenDay får nog räkna med en ränta om ca 7-8% och uppåt, men självfallet kan detta variera från person till person.

Om du inte skulle vara nöjd med den räntenivå som SevenDay har satt för just dig så finns ändå möjligheten att få ner kostnaden för ditt lån. SevenDay erbjuder nämligen en schysst prisgaranti på sina privatlån, dvs om du hittar och blir beviljad ett annat lån till ett lägre totalpris än det som SevenDay erbjuder, så erbjuds du också ett lägre pris.

Prisgarantin funkar alltså som ett slags ”lägsta pris”-garanti för ett lån av samma storlek och återbetalningstid. Det är viktigt att notera att man måste åberopa prisgarantin hos SevenDay inom sju dagar för att den skall gälla. Det finns också några ytterligare begränsningar som man kan läsa om på hemsidan, t ex om du har möjlighet att få särskilda medlemslån eller andra rabatterade lån, (t ex i kraft av din anställning), så räknas inte dessa.

 

SevenDay erbjuder också ett särskilt billån på sin hemsida, men såvitt vi kunde bedöma så ser detta lån precis likadant ut som det vanliga privatlånet, dvs samma grundkrav gäller och bilen behöver inte stå som pant då även detta lån är utan säkerhet.

För att kunna beviljas ett lån hos SevenDay krävs bl a att lånet är slutbetalt vid 70 års ålder, att man har en årsinkomst om minst 125,000 kr, samt saknar betalningsanmärkningar.

För den som vill samla alla sina mindre lån och krediter till ett enda lån så finns ett väldigt bra räkneverktyg på SevenDays hemsida. Här kan man enkelt fylla i alla sina befintliga kredit- och lånekostnader för att direkt se hur mycket ett lån hos SevenDay kan spara i månadskostnader. Smart!

Förutom lån så erbjuder även SevenDay ett högräntesparande. Sparräntan som man kan få hos SevenDay tillhör den högre som går att få för närvarande i Sverige, åtminstone för sådant sparande som faller inom den statliga insättningsgarantin. Just nu (februari 2013) så erhåller man mellan 2,75% – 3,20% i sparränta, beroende bl a på om sparandet är bundet/obundet och antalet uttag som man avser att göra.

Lån information

Lånebelopp: 10.000 – 300.000 kr.

Löptid: 12 – 144 månader

Ränta från: 3,85%

Avgift: 35,- kr.

Krav på dig som låntagare

Inga obetalda skulder hos kronofogden.

Du måste vara minst 20 år.

Facts om SevenDay

Sammanfattningsvis så är SevenDay ett riktigt bra lånealternativ för den som inte vill vända sig till sin bank. Det är nödvändigtvis inte lättare att få ett lån hos SevenDay än hos banken, men man kan erbjuda en konkurrenskraftig ränta, ett smidigt ansökningsförfarande online, samt ett trevligt kundbemötande.

Kontakta Sevenday

SevenDay Finans AB, Box 1171, 164 26 KISTA

Web www.sevenday.se

Telefon 0770 – 17 77 00

Liknande inlägg: