Hem » Långivare » MyLoan

MyLoan

my loanMyLoan är en låneförmedlingstjänst liknande t ex Lendo och Freedom Finance. Låneförmedlingstjänsten hos MyLoan är en del av Insplanet Försäkringsförmedling AB, ett företag med lång erfarenhet av att jämföra och erbjuda olika skräddarsydda försäkringar åt sina kunder till bästa pris. Och idag kan de alltså även erbjuda låneförmedling.

Så vad innebär då låneförmedling? Ja, enkelt uttryckt innebär detta att man ansöker om det lånebelopp man vill ha, t ex 50,000 kr, hos MyLoan.

Därefter tas en kreditupplysning, (men bara en), som sedan presenteras för flera banker och kreditinstitut som samarbetar med MyLoan. Detta innebär alltså att man kan få flera låneerbjudanden presenterade för sig på en och samma låneansökan.

Vad har då detta för fördelar? Ja, först och främst så slipper man ju ansöka hos varje bank eller kreditinstitut för sig för att få bästa möjliga lånevillkor. Även om detta förstås är fullt möjligt att göra, så skulle detta även innebära att en ny kreditupplysning görs vid varje enskild ansökan. Det är ett välkänt faktum att många så kallade ”förfrågningar” (kreditupplysningar) hos Upplysningscentralen (UC) drar ner det totala kreditbetyget som man har i bankernas ögon.

Genom att låneansökan görs genom MyLoan så tas alltså bara en kreditupplysning, (något som görs via just UC), men man kan också vara relativt säker på att man får bästa möjliga lånevillkor från de banker och kreditinstitut som MyLoan samarbetar med. Detta eftersom MyLoan har ett långtgående samarbete med dessa banker och finansinstitut, samt på detta sätt introducerar nya kunder till långivarna – något som resulterar i bättre kreditvillkor för kunderna som söker lån. En win-win situation för samtliga parter skulle man kunna säga. På MyLoans hemsida finns också flera exempel på nöjda kunder som har lyckats sänka sina nuvarande lånekostnader med hjälp av MyLoan.

En stor fördel med en låneförmedlingstjänst som MyLoan är att man på ett smidigt sätt kan samla alla sina smålån och krediter genom att baka ihop dessa till ett enda lån, oftast till en bättre ränta. På hemsidan går det också att ange att man vill använda det nya lånet till att just lösa andra lån och krediter – något som också ökar chanserna till att bli beviljad ett lån. Man kan alltså på detta smarta sätt sänka sina lånekostnader avsevärt.

Ett lån hos MyLoan är perfekt att använda till en frivillig skuldsanering, eller som finansiering av ett större köp, utan att behöva ta ett dyrare snabblån. Men man kan självfallet använda lånet till vad man vill, lånet är ett blancolån utan säkerhet, oavsett vilken bank eller låneförslag man väljer.

Att ansöka om ett lån hos MyLoan är lätt, man fyller helt enkelt bara i själva låneansökan online på hemsidan. Har man en medsökande så ökar chanserna att bli beviljad, men det är inget krav. För att kunna ansöka krävs att man inte har ett skuldsaldo hos kronofogden eller några betalningsanmärkningar. Man måste dessutom vara minst 20 år gammal samt ha en inkomst om lägst 10,000 kr per månad. Lånebeloppet som man kan låna är 10,000 kr – 350,000 kr.

MyLoan samarbetar med UC, så en sådan kreditupplysning kommer att tas, men de övriga bankerna kommer alltså inte att ta några ytterligare upplysningar. Om man har tillgång till e-legitimation så kan detta påskynda ansökningsprocessen. När man har ansökt om ett lån så skapas ett gratis konto hos MyLoan som man sedan kan logga in på för att se hur låneansökan fortlöper. Här kan man också se de låneerbjudanden som trillar in relativt snabbt efter ansökan. Klicka på länken nedan för att ansöka om ett lån hos MyLoan.

Liknande inlägg:

[Total: 1   Average: 5/5]