Hem » Långivare » Euroloan

Euroloan

EuroloanEuroloan framstår som en lånetjänst för den miljömedvetne då företaget bidrar till Carbonfund.org, en organisation som arbetar för att minska utsläppen av växthusgaser i världen. Varje beviljat lån innebär en minskning av koldioxidutsläppen med 10 kg, och för vart tionde lån så planteras ett nytt träd. Detta är förstås inte helt oviktigt då uppskattningsvis 20% av klimatförändringarna i världen beror på avskogning. Dock är kanske detta inte det första man tänker på när man är i behov av ett nytt lån – men det är förstås en beaktansvärd insats. Det är därför snabba lån är den mest växande banken på marknaden just nu.

Det förstaär

vi noterar hos Euroloan är att det faktiskt går att på kronan låna ett exakt belopp mellan 500 kr – 5000 kr, t ex 3047 kr eller varför inte 532 kr? På samma sätt så är det möjligt att på dagen välja återbetalningstiden mellan 30 och 90 dagar, t ex 49 dagar, 74 dagar osv. Väldigt flexibelt och smidigt naturligtvis, men det gäller ändå att hålla viss koll på det antal dagar man väljer då detta påverkar återbetalningstiden.

Lånet delas nämligen in i 1–3 amorteringar beroende det valda antalet återbetalningsdagar. 30-43 dagar innebär 1 avbetalning, (dvs hela beloppet). En lånetid på mellan 44-73 dagar innebär 2 st avbetalningstillfällen. Och slutligen så innebär en lånetid om 74-90 dagar att 3 avbetalningar görs. På Euroloans hemsida finns en kalkylator där man snabbt kan få en kostnadsöversikt för det antal dagar man väljer, men tänk på ovanstående om du vill dela upp återbetalningen på 1, 2 eller 3 betalningstillfällen. Låna därför aldrig mer än du behöver.

För att kunna få låna hos Euroloan så krävs enligt hemsidan bl a att man är mellan 18 och 70 år och inte har några betalningsanmärkningar. Dock har vi på Kreditsidan.com hittat flera exempel på nätet att det faktiskt verkar gå att få lån trots betalningsanmärkning, samtidigt som personer med en god inkomst och avsaknad av betalningsanmärkningar har fått avslag.

Vi gör dock bedömningen att den enkla förklaringen till detta är att kreditprövningen är helt individuell, samt att man hos Euroloan tycks vara mycket noggranna med identifieringen av sina kunder. Vår rekommendation är således att ansöka med e-legitimation om man vill söka ett lån hos Euroloan. Det går även att säkerställa identifieringen om man har ett personkonto hos Nordea.

I övrigt så är ansökningsförfarandet väldigt snabbt och smidigt. Pengarna överförs samma dag om låneansökan har beviljats innan kl 15.00 (gäller vardagar). Beroende på vilken bank man har så kan det ta en bankdag innan man har dem på sitt konto.

Euroloan är idag inne på sitt femte verksamhetsår och företaget är en del av Euroloan Consumer Finance PLC som går att läsa om här. Kreditgivare är ELCF Sweden AB.

Att ansöka om ett lån hos Euroloan är naturligtvis helt kostnadsfritt, och har man några ytterligare frågor kring lånet så kan man kontakta kundtjänsten som har öppet på vardagar mellan 07.00-17.00. Det går även att mejla. Samtliga kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Sammanfattningsvis så gillar vi miljötanken hos Euroloan, samt det faktum att man kan välja sitt eget lån med en kronas och en dags noggrannhet. En snabb handläggning av låneansökan och en skyndsam utbetalning av lånet (0-1 bankdag) är också ett stort plus. Klicka på länken nedan för att ansöka om ett lån hos Euroloan: Dessvärre kan du inte nyttja våra lånetjänster om du har betalningsanmärkningar hos kronofogden, här finns mer information angående betalningsanmärkningar

 

Liknande inlägg:

[Total: 1   Average: 5/5]