Hem » Blog » Lån utan BankID

Lån utan BankID

Det har blivit svårare at ansöka om lån utan BankID eftersom de flesta långivare idag kräver BankID. När BankID introducerades för flera år sedan så kom möjligheten att ansöka om lån med BankID, och i dag är det många långivare inte alls erbjuder lån utan. I översikten under kan du se de långivare som fortfarande erbjuder lån.

Zmarta
5.000 - 600.000 sek
Lånebelopp
12 - 180 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkFå erbjudanden från över 150 banker
CheckmarkKostnadsfritt
CheckmarkSnabbt och enkelt
ex: 100.000 i 5 år - eff 8,62%. avg 0. Tot: 122.520
Banknorden
100 - 600.000 sek
Lånebelopp
1 - 180 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkInga dolda avgifter
CheckmarkKostnadsfritt
CheckmarkAnsökan är inte bindande
ex: 90.000 i 5 år - eff 5,82%. avg Tot: 103 597 kr
NätLån
1.000 - 10.000 sek
Lånebelopp
33 - 180 dagar
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkLåna utan säkerhet
CheckmarkLåna utan UC
CheckmarkAccepterar betalningsanmärkningar
ex: 3.000 i 33 dagar - eff 306%. avg 0. Tot: 3.405
Favoritlån.se
5.000 - 600.000 sek
Lånebelopp
12 - 180 mån.
Löptid
20 år
Åldersgräns

Rating
 
Checkmarkansöker 100% säkert
CheckmarkFå upp till 15 erbjudanden
ex: 70.000 i 15 år. - eff 6,54 % avg 495kr Tot: 108.346
Compricer Privatlån
30.000 - 400.000 sek
Lånebelopp
24 - 180 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkLåt bankerna konkurrera om dig
CheckmarkHelt kostnadsfritt
CheckmarkSnabba svar
ex: 100.000 i 5 år - eff 5,86%. avg 495. Tot: 115.102
Freedom Finance
1.000 - 500.000 sek
Lånebelopp
12 - 180 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkAnsök på två minuter
CheckmarkÖver 30 långivare – bara en UC
CheckmarkHelt kostnadsfritt
ex: 100.000 i 5 år - eff 5,91%. avg 495. Tot: 115.275
ArcadiaFinans
10.000 - 500.000 sek
Lånebelopp
24 - 144 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
CheckmarkMotta låneerbjudanden från flera banker
CheckmarkSnabbt besked på din låneansökan
ex: 100 000 på 5 år - eff 5,91%. avg 495. Tot: 115 275
Enklare
5.000 - 600.000 sek
Lånebelopp
12 - 240 mån.
Löptid
18 år
Åldersgräns

Rating
 
ex: Annuitetslån 20 år, belopp 599 000:-, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0:-, aviavgift 0:-, ger en effektiv ränta på 6.11 %. Totalt belopp att återbetala 1 025 798:-. 240 avbetalningar. Räntekostnad 426 798:-. Individuell ränta varierar från 2.95 - 29.5% med effektiv ränta från 2.99 - 33.83%. Återbetalningstid 1-15 år.

💸 Lån utan BankID är svårare än det har varit

Låna utan BankID

Det är möjligt att ta ett lån genom att kontakta långivaren och be om ett fysiskt avtal. Det kommer att ta längre tid, men det är möjligt.

När BankID introducerades 2010 betydde det att många låneleverantörer krävde att deras kunder skulle ha BankID. I dag är inga långivare skilsmässolån utan BankID och på vissa platser är detta inte alls möjligt.

När du tar ett lån måste du kunna bekräfta din identitet på ett annat sätt. Oftast måste man därför skicka in en bild av pass eller något annat. körkort.

Långivaren behöver din identitet så att du kan göra en kreditbetyg, varför det är lättare att identifiera dig genom BankID.

Vi rekommenderar att du ansöker om 3 lån och jämför sedan vilken leverantör som erbjuder det billigaste lånet. Naturligtvis är det alltid enklast att ta lån med BankID, men det är möjligt att få ett lån utan. Du behöver bara vara medveten om att det tar längre tid att få ett lån utan, eftersom du vanligtvis måste skicka e-post med ID som pass eller körkort. Eftersom låneleverantören inte har tillgång till din personliga information.

👛 Varför låna pengar utan?

Nuförtiden används nästan BankID för allt. Netbank, Skatteverket, Citizens ’Services och mycket mer. Så varför kan man komma ut för att låna pengar utan BankID?

Det finns flera situationer där detta kan vara nödvändigt. Här är några exempel:

  • Du har tappat ditt BankID eller väntar fortfarande på att få det, men du behöver ett lån direkt.
  • BankID är nere under en längre tid och du kan inte vänta på att den ska vara uppe igen.
  • Du föredrar det gammaldags sättet, med fysiska möten.
Vilka lån är lättast att ta utan BankID?

Idag automatiseras låneprocessen med de flesta långivare. Det är därför det tar lite manuellt arbete för att låna pengar om du inte vill använda din BankID.

Därför är det inte avgjort enkelt att låna pengar snabbt.

Du kan ansöka om både betaldagslån och konsumentlån, men du måste fortfarande ringa långivaren för att få ett fysiskt avtal skickat eftersom det inte är ett standardförfarande.

🔰 Hur undviks BankID?

Om du måste låna pengar gör det processen svårare. Från att du ansöker om ditt lån tills du blir godkänd ökar tiden. Det är svårare att kreditera dig själv utan BankID.

Vissa långivare erbjuder dock fortfarande att du kan låna pengar utan att använda BankID

Så här gör du

  • Hitta din önskade långivare
  • Ring långivaren och be om ett fysiskt låneavtal
  • Underteckna kontraktet normalt, som innan BankID kom till

Du bör vara medveten om

  • Du blir ombedd att identifiera dig på ett annat sätt, till exempel med pass eller körkort.
  • Du blir förmodligen också ombedd att skicka in skatteinformation och lönecheck, som långivaren vanligtvis har tillgång till automatiskt via BankID.

🆔 Låna pengar utan bankID

Det är inte lätt att låna pengar utan BankID direkt även om du bara vill låna 2000 kr. Det finns inte längre många låneleverantörer som erbjuder. Lån utan att använda BankID gör hela låneprocessen långsam och inte så säker. Upplåning utan BankID innebär en långsam process eftersom när du ansöker om ett lån utan sin BankID kommer låneavgivaren inte automatiskt att kunna kreditera dig.

Det finns många som lånar pengar online eftersom de tycker att lånealternativen i bankerna är otillfredsställande och för byråkratiska. I en rapport om snabba lån, som du kan läsa mer, kan du se att många konsumenter inte ens har övervägt att gå till banken för att ansöka om ett lån.

Många letar efter små lån som lån 5000, vilket innebär att de har möjlighet att bedöma om de kan betala tillbaka i tid. Lån innebär att dokument kanske måste skickas fram och tillbaka fysiskt. Den andra vägen kanske kan skicka dokumenten elektroniskt.

Du kan säkert säga att BankID faktiskt är ett mycket säkert sätt att skicka konfidentiella och känsliga meddelanden. Det finns sällsynta misstag som kommer att försena eller förhindra en kreditförlust. Upplåning med BankID innebär att pengarna med 100% säkerhet deponeras på ditt konto som är kopplat till din BankID. Allt är både enklare och snabbare när du använder BankID.

Ska jag låna utan BankID?
BankID är säkert och därför är det en bra idé att använda BankID för att ta ett smslån.

Att använda BankID är både säkert och snabbt. Om du är nervös över att låna pengar utan, vänta på att du får ditt nyckelkort istället för att ansöka om lånet direkt.

BankID ser också till att pengarna landar på rätt konto. Därför är det alltid lättast att låna pengar signera med bankid.

💳 Snabblån

Snabblån kan göras. Men varför skulle du vilja ansöka om ett lån utan att använda din BankID? Det kan finnas några förnuftiga förklaringar till det. Det finns vissa som inte använder BankID. Det kan vara så att de inte litar på systemet, eller kan vara undantagna från att ta emot elektronisk post.

Snabblån om du inte har ditt BankID. Du kan ha missat den och kan inte hitta den. Det kan hända att du inte fick ditt nya nyckelkort och därför inte har möjlighet att ansöka om ett lån utan uc kontroll.

Är det viktigt för priset på lånet att du ansöker om ett snabblån utan din BankID? Det borde inte göra det, men för att ta reda på det måste du jämföra några lånerbjudanden. Du måste ansöka om lån med samma belopp och löptid. Då får du lånerbjudanden. Tyvärr glömmer många den processen och kan inte göra jämförelsen.

📱 SMSlån

SMSlån utan BankID är som sagt inte omöjligt, men det gör hela ansökningsprocessen svårare. Om du inte har tillgång till BankID är det fortfarande möjligt att få ett SMS lån. Vi har sammanställt en lista över lånbjudanden från leverantörer som erbjuder smslån mobilt bankid utan att använda BankID. Du måste titta igenom det noggrant och välja den låneleverantör som passar dig bäst.

Även om du letar efter små lån, till exempel SMSlån 1000, låna 2000 med bankid eller SMSlån 5000, kommer det att ta några dagar innan du får pengarna. Tänk dock på att det kan ta upp till några dagar för dig att ha pengarna på ditt konto eftersom hela ansökningsprocessen inte längre är 100 procent automatisk.

SMSlån, som vissa långivare kallar små lån, har varit populära lån sedan de dök upp. Ett SMSlån är ofta ett litet lån. Så om du letar efter smålån eller minilån kan det vara lättare att få ett lån med BankID. Lån 500 och lån 1000 är några av de minsta minilån du kan ansöka om.

Se lån med BankID här >>

Casestory

Här är historien om Adela som behövde ett lån. Hon hade länge klagat till sina vänner och familj att hennes säng var obekväm att ligga i och att hon hade ont i ryggen. Hon kunde känna fjädrarna under sängen när hon låg i den och det var verkligen obekvämt. Förutom det var den gammal och knakade ganska hemsk. Så Adela hade länge tänkt att hon ville köpa en ny, men hon trodde bara inte att det fanns pengar för det. Då hände något ändå, en dag som gjorde det oundvikligt. Ena sängen knäckte helt enkelt när hon försökte flytta sängen lite.

Nu hade Adela inget annat val, tänkte hon med sig själv. Men hon hade inga besparingar för det. Dessutom hade hon inte den bästa relationen med sin bank eftersom de hade strikt med henne förra gången hon behövde ett litet lån. Så där ville hon verkligen inte gå igen. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra förrän hennes vän Bent gav henne några råd. Han hade till och med tagit ett lån online, även om han inte hade någon BankID, som de flesta krävde. Han lyckades fortfarande hitta en plats och han hade lånat den själv.

Adela gick därför för att undersöka var man kan få lån utan BankID online. Hon fann att Bank Norwegian erbjöd lån. Hon ansökte där och till och med erbjöds ett lån med lägre räntor än hon hade föreställt sig. Hon ansökte genom att fylla i ansökan och lämna in bevis för identifikation. Sedan fick hon låneavtalet per post, och sedan var hon tvungen att skriva ut det, skriva under det och skicka det till Bank Norwegian. Så gjorde Adela och några dagar senare fick hon höra att pengarna skulle överföras. Hon köpte sedan ny säng och sov sedan mycket bättre!

Liknande inlägg: