ICA Banken

ica banken

ICA Banken

ica bankenICA Banken är en av Sveriges mest populära nischbanker med över 3,6 miljoner aktiva kunder. Bankens popularitet handlar säkerligen till stor del om att man erbjuder tydliga och enkla banktjänster till sina kunder – i kombination med förmånliga villkor och priser.

I takt med att de traditionella bankerna drar ner på sina kassatjänster med hänvisning till sina internet- och telefonbanker, så uppskattar nog många svenskar att man kan göra enklare ärenden som t ex att ta ut eller sätta in pengar direkt i kassan i någon av landets ca 1400 ICA butiker.

För att bli kund hos ICA Banken krävs att man först ansöker om ett ICA Bankkort, med eller utan kreditfunktion, och det finns flera olika kortvarianter att välja mellan (läs mer om detta nedan).

Med ”att bli kund” så menar vi i detta sammanhang att ett vanligt bankkonto för löpande vardagstransaktioner öppnas hos ICA Banken. Till detta bankkonto så kopplas alltså funktioner som telefon- och internetbank så att man kan t ex betala räkningar eller göra överföringar till andra konton osv med hjälp av en medföljande säkerhetsdosa.

Självklart räknas man även som kund om man har ett vanligt ICA Kort för att registrera bonuspoäng för matinköp hos ICA. Till detta kort finns också en typ av konto kopplat där man både kan sätta in och ta ut pengar i kassan i valfri ICA butik.

Men som sagt – för att kunna utnyttja alla bankfunktioner som följer med internet- och telefonbanken, t ex betala räkningar, så krävs alltså att man skaffar ett ICA Bankkort.

Som kund hos ICA Banken så har man tillgång till alla vanliga banktjänster som man kan förvänta sig hos en traditionell bank. Det går t ex att öppna sparkonto, handla med fonder, eller ansöka om ett förmånligt privatlån (läs mer om att låna hos ICA Banken här). Det går till och med att ansöka om bolån. ICA Banken har också en av marknadens bästa mobilbanker, ”Mobila banken”, som finns tillgänglig både för iPhone och Android.

Utöver dessa mer traditionella banktjänster så går det även att teckna t ex en förmånlig hemförsäkring, bilförsäkring, reseförsäkring eller en olycksfallsförsäkring.

En av ICAs grundtankar är att man ska ha nöjda och lojala kunder. På senare år har detta märkts bl a i ICA Maxis butiker där man utöver mat kan köpa allt från kläder till trädgårdsmaskiner, samtidigt som man kan samla ICA bonus på köp hos Cura Apoteket. Självfallet vill man att kunderna ska samla så många av sina vardagsköp som möjligt inom ICA-koncernen.

Denna tanke återspeglas även hos ICA Banken. Om t ex en av familjemedlemmarna har ett ICA Bankkort Plus så erbjuds flera rabatter och förmåner för övriga familjen, och man erbjuder även olika ungdoms- och studentpaket. Som kund hos ICA Banken så erhåller man regelbundet olika rabatter och erbjudanden, t ex har man en stående rabatt på resor hos Ving. Men ofta kan man även erbjudas rabatter hos t ex Scandic, Legoland och Fritidsresor för att nämna några.

Sammanfattningsvis så är ICA Banken ett väldigt praktiskt och prisvärt alternativ för den som ändå gör merparten av sina bankärenden på nätet eller per telefon. ICA Banken har vid flera tillfällen erhållit utmärkelser som t ex Bästa Bank. Klicka på länken nedan för att bli kund hos ICA Banken. För att bli kund så börjar du alltså med att välja ditt ICA Bankkort-

Bedöm venligst den här sidan
[Total: 1 Genomsnitt: 5]